Evenimente
Afişări | 1-4 din total: 4
1
90 de cupluri la nunta de aur și diamant, sărbătorite la Rădăuți Prut   
Cuplurile care au ani de căsnicie mai mult decât au alții ani de viață au fost sărbătorite la Rădăuți Prut de primarul Viorel Nichiteanu și de Tiberiu Nichiteanu, președintele Tineretului Național Liberal. Diplome, flori și bani, dar și o petrecere cum de mult nu au mai avut parte au primit cele 90 de cupluri premiate. Lecție de modestie din partea celor premiați, unii dintre ai având chiar și 73 ani de căsnicie.
Sursa : www.banulbotosanean.ro/stiri-locale/29945-foto-video-90-de- ...
Polițiștii botoșăneni au împărțit daruri, de Moș Nicolae, copiilor din Miorcani   
Marți, 5 decembrie, polițiștii botoșăneni i-au vizitat pe elevii și preșcolarii din localitatea Miorcani, comuna Rădăuți-Prut, cărora le-au împărțit daruri de Moș Nicolae.
În această perioadă mai mult ca oricând, stă în puterea noastră să oferim ajutor și să aducem un zâmbet pe fețele unor copii pentru care Moș Nicolae nu trebuie să rămână doar un vis frumos.
Sursa : http://botosaninews.ro/338162/social/politistii-botosaneni-au-impartit-daruri-de-mos-nicolae-copiilor-din-miorcani/
...
Miorcani și Ion Pillat   

De numele satului Miorcani din comuna Rădăuți Prut se leagă o parte din opera și creația binecunoscutului om de cultură, politician și poet, Ion Pillat. De remarcat este dragostea și respectul pe care le-a avut poetul pentru satul Miorcani și oamenii lui. Astfel, poetul a imortalizat în poeziile și însemnările lui lumea Miorcaniului de atunci poeziile: Satul meu, Seară la Miorcani, Casa dintre ziduri, Jurnal de călătorii. La Conacul "Ion Pillat" au ajuns oameni cunoscuți ai cul ...

Născut în Rădăuți Prut - pictorul Corneliu Dumitriu   

"Când mă duc la Rădăuți- Prut mă încarc cu energie. Toate tablourile mele conțin apă. Este un loc chiar cu adevărat miraculos. Natura este sursa fundamentală pentru tot ceea ce folosește în construcția oricărei arte. Eu cred că inclusiv muzica, poezia și orice creație este legată de ceea ce înainte a fost creat de Dumnezeu. Dacă mă nășteam în oraș, poate desenam asfalt, coșuri de gunoi, maidanezi", se confesează pictorul.

...

1